Veelgestelde
vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over CottagePark. Bijvoorbeeld over de voorwaarden waaraan jij moet voldoen als jij voor een woning in aanmerking wilt komen. Welke documenten jij moet aanleveren. Maar ook over de appartementen zelf.

Appartementen in CottagePark

Zijn de buitenruimtes volledig afgescheiden van de buren?

De terrassen op de begane grond en de balkons zijn van elkaar afgescheiden.

Is er een lift in het gebouw aanwezig?

Jazeker, er is een lift aanwezig bij de hoofdentree die naar alle verdiepingen gaat.

Is het gebouw rolstoeltoegankelijk?

Het gebouw is rolstoeltoegankelijk en de woningen zijn gelijkvloers (zonder entresol of verdieping).

Is er een algemene fietsenstalling?

Nee, iedere woning heeft een zelfstandige berging waar de fiets kan worden gestald.

Beschikt iedere woning over een privéberging?

Elke woning beschikt over een zelfstandige berging op de begane grond.

Is er een videofooninstallatie?

Alle appartementen zijn voorzien van een videofooninstallatie, zodat je kan zien wie er voor de deur staat.

Hoe is de verwarming geregeld?

Waar je voorheen misschien gewend was te verwarmen met behulp van gas, gebeurt dit nu volledig elektrisch. Ieder appartement is voorzien van een warmtepomp en vloerverwarming. 

Ben ik vrij in de keuze van energieleverancier?

Ja, u bent vrij in uw keuze voor een elektraleverancier. De woningen beschikken over een warmtepompinstallatie (gasloos), u hoeft dus alleen een leverancier voor elektriciteit te kiezen.

Beschikken de woningen over zonnepanelen?

Ja, iedere appartement is uitgerust met 5 zonnepanelen met een vermogen van 375 Wattpiek per paneel. De verwachte jaaropbrengst is afhankelijk van een groot aantal factoren, bijvoorbeeld het aantal zonuren. Een goede inschatting van de jaaropbrengst is het totale vermogen van het aantal panelen (in Wattpiek) x 0,85 = verwachte jaaropbrengst in kWh.

Zijn er elektrische laadpalen beschikbaar om een auto op te laden?

Ja, er zijn op het parkeerterrein vier parkeerplaatsen voorzien van een laadpaal met een laadvermogen tot 22kW. Deze parkeerplaatsen zijn exclusief beschikbaar voor het opladen.

Hoe is de ventilatie in de woning geregeld?

De appartementen zijn voorzien van een WTW ventilatiesysteem, regelbaar in de woonkamer en badkamer. Het ventilatiesysteem in de woning voorziet in voldoende verse lucht. Een raam korte tijd openen om te ventileren kan overigens geen kwaad. 

Hoe worden de woningen afgewerkt?

Alle woningen worden opgeleverd met een keuken inclusief inbouwapparatuur (koelkast, combi oven-magnetron, kookplaat, vaatwasser en afzuigkap) en badkamer met douche en wastafel.

Daarnaast worden de vloeren afgewerkt met PVC en de wanden zijn gesausd over scanbehang.

Kan ik parkeren bij mijn woning?

Afhankelijk van het appartement dient er een parkeerplaats te worden gehuurd. Daarnaast zijn er 4 parkeerplaatsen exclusief beschikbaar t.b.v. het elektrisch opladen van auto's. 

Algemeen

Wat zijn de voorwaarden om een woning in CottagePark te huren?

Uw bruto jaarinkomen (verminderd met eventuele betalingsverplichtingen zoals alimentatie, hypotheken en persoonlijke leningen) moet minimaal 40 x de maandhuur bedragen. 

Voor de woningen in CottagePark geldt dat uw bruto jaarinkomen minimaal € 32.720 moet bedragen voor een woning in de sociale sector en minimaal € 45.600 voor een woning in het middeldure huursegment.

Indien u met uw partner wilt huren, dan rekenen wij het hoogste inkomen voor 100% mee en het tweede inkomen voor 70%. 

Rekenvoorbeeld: persoon 1 verdient € 20.000 bruto per jaar, persoon 2 verdient € 18.000 bruto per jaar. Dan kunt u het inkomen van persoon 1 volledig meetellen en het inkomen van persoon 2 voor 70%. In totaal bedraagt het bruto jaarinkomen dan € 32.600. 

Wanneer is een waarborg van toepassing?

Er wordt altijd een waarborgsom gehanteerd van één maand betaalverplichting (kale huur + servicekosten). 

Afhankelijk van uw persoonlijke financiële situatie kan de waarborgsom worden verhoogd naar 2 of 3x de maandelijkse betaalverplichting, wanneer:

 • U niet volledig voldoet aan de inkomenseisen zoals gesteld door Dunavast;
 • U werkzaam bent als zelfstandig ondernemer, al dan niet zonder personeel;
 • U in uw proeftijd zit van een arbeidsovereenkomst;
 • U een arbeidsovereenkomst hebt voor bepaalde tijd;
 • U uit het buitenland komt en een creditcheck niet mogelijk is.

Uiterlijk voor de sleuteloverdracht dient de eerste maand huur en de waarborg te zijn betaald.

Wat zijn de maandelijkse vaste lasten?

Naast de huurprijs en servicekosten moet u rekening houden met een aantal andere vaste lasten. De individuele kosten voor energie zijn afhankelijk van uw eigen verbruik. Verder betaalt u als huurder belastingen, zoals waterschapsbelasting en afvalstoffenheffing. Voor de kosten voor verzekering van uw inboedel en aansprakelijkheid, verwijzen we u naar uw verzekeringsadviseur.

Betaal ik naast de huurprijs ook servicekosten?

Ja, bovenop de maandelijkse kale huur betaalt u maandelijks een voorschot servicekosten. U ontvangt elk jaar een afrekening van de werkelijk gemaakte kosten.

Waar u servicekosten voor betaalt, is opgenomen in de huurovereenkomst. Het kan bijvoorbeeld zijn voor het elektraverbruik in de algemene ruimten, schoonmaak van de algemene ruimten of het tuinonderhoud. U ontvangt altijd hiervan een separate opgave en jaarlijks een overzicht van de servicekosten. De samenstelling van de servicekosten is in een wettelijk kader bepaald. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Wat is de minimale huurtermijn?

De te sluiten huurovereenkomst geldt voor minimaal 12 maanden en wordt stilzwijgend verlengd. Na deze periode is het mogelijk om de huurovereenkomst op te zeggen per de eerste dag van een kalendermaand met inachtneming van de opzegtermijn (1 kalendermaand).

Mogen anderen garant staan?

Er worden geen garantstellingen door derden geaccepteerd.

Kan ik als student of met woningdelers huren?

Het is alleen mogelijk een woning te huren als je zelf voldoet aan de gestelde inkomenseis, waarbij maximaal 2 inkomens als een gemeenschappelijk inkomen gezien mogen worden. Een garantstelling door derden (bijvoorbeeld je ouders) wordt niet geaccepteerd.

Ben je student, dan kun je helaas niet bij ons huren. Je moet namelijk zelf kunnen voldoen aan onze inkomenseisen. Ook woningdelen is niet toegestaan. Dit is wanneer je met drie personen of meer woont, waarbij er geen sprake is van een gezinssituatie. Dus wil je huren met twee of meer vriend(inn)en? Dat kan niet bij ons. 

Is het toegestaan om huisdieren mee te nemen?

Huisdieren zijn niet toegestaan in het wooncomplex CottagePark.

Is er een huishoudelijk reglement van toepassing?

Ja, er is een huishoudelijk reglement van toepassing. Hierin staan regels en richtlijnen ter bevordering van het goed functioneren van het wooncomplex. Het geldt als aanvulling dan wel toelichting op de huurovereenkomst en de algemene bepalingen.

Inschrijven

Hoe kan ik me inschrijven voor een woning?

Stap 1: schrijf u in via het inschrijfformulier op deze website. Geef daarbij ook uw woningvoorkeuren op.

Stap 2: u ontvangt een email ter bevestiging van uw inschrijving.

Stap 3: na de inschrijvingsperiode ontvangt u vanuit het verhuurteam bericht over een voorlopige toewijzing en het verzoek tot het aanleveren van de benodigde informatie. 

Stap 4: u wordt verzocht uw dossier ter beoordeling bij het verhuurteam aan te leveren. Beoordeling vindt plaats op basis van kredietwaardigheid, compleetheid en voldoen aan de inkomensnorm.

Stap 5: wanneer uw dossier akkoord is bevonden door het verhuurteam, dan wordt de woning definitief aan u toegewezen en sturen we u een huurcontract per email, die u (digitaal) kunt ondertekenen.

Stap 6: nu is het wachten tot uw woning wordt opgeleverd en u de sleutel in ontvangst kunt nemen. U ontvangt tijdig de definitieve datum van oplevering van ons.

Hoe worden de woningen toegewezen?

De woningen worden toegewezen aan de best passende kandidaat. Dit doen we aan de hand van de voor de woningen gestelde inkomenseis, woningvoorkeuren, beschikbaarheid, volledigheid van het dossier en finale credit-check.

Wat zijn de voorwaarden om een woning te huren?

Uw bruto jaarinkomen (verminderd met eventuele betalingsverplichtingen zoals alimentatie, hypotheken en persoonlijke leningen) moet minimaal 40 x de maandhuur bedragen. 

Voor de woningen in CottagePark geldt dat uw bruto jaarinkomen minimaal € 32.720 moet bedragen voor een woning in de sociale sector en minimaal € 45.600 voor een woning in het middeldure huursegment.

Indien u met uw partner wilt huren, dan rekenen wij het hoogste inkomen voor 100% mee en het tweede inkomen voor 70%. 

Rekenvoorbeeld: persoon 1 verdient € 20.000 bruto per jaar, persoon 2 verdient € 18.000 bruto per jaar. Dan kunt u het inkomen van persoon 1 volledig meetellen en het inkomen van persoon 2 voor 70%. In totaal bedraagt het bruto jaarinkomen dan € 32.600.

Hoe bereken ik mijn bruto jaarinkomen?

Loondienst:

Een vaste 13e maand wordt meegerekend bij het bepalen van het bruto jaarinkomen. Vakantiegeld, (flexibele bonussen), winstuitkering en vergoeding voor een lease-auto worden niet meegenomen in de inkomenstoetsing. 

Met pensioen:

Het totale jaarinkomen van AOW en pensioen(en). (De meest recente jaaropgaven bij elkaar opgeteld.)

Zelfstandig ondernemer:

Het bruto jaarinkomen wordt berekend op basis van uw netto bedrijfsresultaat.

Let op:

Heeft u vaste financiële verplichtingen zoals aflossingen op hypotheek, leningen of alimentatie? Deze worden in mindering gebracht op het inkomen.

Moet ik inschrijfkosten / bemiddelingskosten betalen?

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn geen bemiddelingskosten.

Welke documenten moet ik aanleveren bij het verhuurteam?

De documentatie die u dient aan te leveren is afhankelijk van uw situatie. Standaard dient u een kopie van uw identiteitsbewijs aan te leveren waarin uw BSN niet zichtbaar is.

Loondienst

 • Recente werkgeversverklaring (niet ouder dan 1 maand)
 • Loonstroken van de afgelopen 3 maanden
 • Bankafschriften met de salarisstorting van de afgelopen 3 maanden (tenaamstelling en IBAN nummer dienen zichtbaar te zijn)
 • Uittreksel Gemeentelijke Basis Administratie (GBA/BRP)
 • Verhuurdersverklaring of hypotheekverklaring

Gepensioneerd/Uitkering

 • Jaaropgaven van het afgelopen jaar (AOW, aanvullende pensioenen, uitkeringsinstantie)
 • Kopie bankafschrift met de pensioenstortingen/uitkeringsstortingen van de afgelopen 3 maanden (tenaamstelling en IBAN nummer dienen zichtbaar te zijn)
 • Uittreksel Gemeentelijke Basis Administratie (GBA/BRP)
 • Verhuurdersverklaring of hypotheekverklaring

Zelfstandig ondernemer

 • Balans, winst- en verliesrekening van de 2 meest recente jaren (opgesteld door een accountant)
 • Prognose 2023 (opgesteld door een accountant)
 • Recent uittreksel van de Kamer van Koophandel (niet ouder dan 1 maand)
 • Uittreksel Gemeentelijke Basis Administratie (GBA/BRP)
 • Verhuurdersverklaring of hypotheekverklaring

Waarom moet ik deze documenten aanleveren?

Om na te gaan of u voldoet aan de gestelde inkomenseis hebben wij uw persoonlijke en financiële gegevens nodig. Met deze documenten wordt door het verhuurteam een credit-check uitgevoerd. 

Een vast, regelmatig inkomen en een goed betaalverleden is van belang, voor ons als verhuurder, maar ook voor u, als huurder, zodat u niet een (te) groot financieel risico neemt. Onze toets volgt de richtlijnen van het NIBUD.

Op welke wijze moet ik mijn documenten aanleveren?

Zodra de inschrijfperiode voorbij is, ontvangt u bericht vanuit het verhuurteam of u in aanmerking komt voor het huren van een woning. Tevens ontvangt u daarbij het verzoek voor het aanleveren van de benodigde documentatie.

Belangrijke tips inzake uw eigen privacy:

 • Vermeld op alle documenten “KOPIE d.d. (datum), t.b.v. huurappartementen (CottagePark)
 • Haal uw BSN-nummer op alle documenten weg (loonstroken, jaaropgaven, belastingaangiften, etc.)

We vragen alleen documenten op die in uw werk-, inkomen- en woonsituatie van toepassing zijn. Zorg ervoor dat u duidelijke en leesbare bestanden deelt. Bestaat een document uit meerdere pagina’s, voeg deze dan samen tot één PDF

Hoe gaat Dunavast met mijn gegevens om?

Dunavast verzamelt en verwerkt uw gegevens als u onze website bezoekt en/of u zich via onze website inschrijft voor een huurwoning. We verwerken persoonsgegevens om aan onze verplichting als verhuurder te kunnen voldoen en om onze activiteiten zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, in overeenstemming met de geldende wettelijke verplichtingen. Meer weten? Lees dan ons privacy statement.

Geïnteresseerd in CottagePark?
Intresse?

Heeft u interesse in een huurappartement?

Schrijf u nu in voor een appartement in CottagePark. De woningen komen in januari 2023 beschikbaar voor verhuur.

INSCHRIJVEN